Dania główne Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z oliwy i reszty podanych składników przygotować zaprawę. Plastry schabu opłukać, osuszyć. Każdy dokładnie pokryć zaprawą.
Tak przygotowany schab przełożyć do naczynia żaroodpornego polewając pozostałą zaprawą.
Naczynie przykryć i piec 1,5 godziny, w połowie pieczenia plastry przewrócić na drugą stronę i ewentualnie dolać wody, jeśli trzeba.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

strzegoduszka 16 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam i dla mnie bomba! Tylko mąż niestety kręcił nosem, że dziwne (za mało doprawione, może za suche drugiego dnia) ale on nie lubi eksperymentów kulinarnych.Na pewno sprzedam przepis mamie i będę robić, kiedy męża nie będzie:P
11 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 23 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Właśnie wypróbowałam, świetne.9 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 16 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
taki obiadek to rewelacja......10 Kto głosował? | Odpowiedz