Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty schab pieczony w rękawie, na ciepło idealny jako dodatek do obiadu na zimno do kanapek jako wędlina.
Świąteczny klops.
Odsłon: 50
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 70
Świąteczny klops.
Odsłon: 50
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 70
Składniki
Czosnek obierz , pokrój w drobną kostkę posyp solą i przetrzyj nożem na desce. Schab opłukaj osusz ręcznikiem papierowym, końcem noża zrób nacięcia w mięsie i w każde nacięcie włóż czosnek z solą. Przyprawy wymieszaj ze sobą i natrzyj nimi schab.
Sznurkiem zwiąż mięso , włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia piecz schab około 1,5 godziny w temperaturze 180. Mięso należy piec 1 godzinę na 1kg mięsa.Czyli jeżeli mamy 1,5 kg mięsa to pieczemy 1,5 godziny.Podajemy na ciepło lub zimno z dowolnymi dodatkami np.ziemniaczkami pieczonymi i surówką, lub z pieczywem i sałatka.Polecam.