Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, mięciutki, pełen aromatu schab pieczony z bardzo pysznym sosem. Doskonały na rodzinny obiad. Idealny do ziemniaczków i surówki. Bardzo prosty w przygotowaniu.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35884
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1262
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
        
        
                Składniki
Schab umyć, osuszyć, wyciąć żyłki i tłuszcz. W mięsie zrobić kieszeń. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z 3 łyżkami oliwy. Mięso natrzeć solą i pieprzem oraz czosnkiem. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Papryki i chili oczyścić z pestek. Opłukać, osuszyć. Półtorej papryki pociąć w grubsze paski, wymieszać z posiekaną papryczką chili, włożyć do wyciętej w mięsie kieszeni. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na 90 minut. Cebulę posiekać, pozostałą paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać. Na 25 minut przed końcem pieczenia mięso posmarować oliwą (2-3 łyżki) połączoną z musztardą i posypać papryką i cebulą. Upieczone mięso odstawić na 15-20 minut, po tym czasie można je pokroić.