Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, mięciutki, pełen aromatu schab pieczony z bardzo pysznym sosem. Doskonały na rodzinny obiad. Idealny do ziemniaczków i surówki. Bardzo prosty w przygotowaniu.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 644
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 644
Składniki
Schab umyć, osuszyć, wyciąć żyłki i tłuszcz. W mięsie zrobić kieszeń. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z 3 łyżkami oliwy. Mięso natrzeć solą i pieprzem oraz czosnkiem. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Papryki i chili oczyścić z pestek. Opłukać, osuszyć. Półtorej papryki pociąć w grubsze paski, wymieszać z posiekaną papryczką chili, włożyć do wyciętej w mięsie kieszeni. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na 90 minut. Cebulę posiekać, pozostałą paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać. Na 25 minut przed końcem pieczenia mięso posmarować oliwą (2-3 łyżki) połączoną z musztardą i posypać papryką i cebulą. Upieczone mięso odstawić na 15-20 minut, po tym czasie można je pokroić.