Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony z warzywami

Schab pieczony z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 428

Dodano:

Odsłon: 229

Kruchy i aromatyczny schab, doskonały na rodzinny obiad.

Składniki

  • Schab - 8 plastrów (ok. 500 g)
  • Żurawina suszona - 10 dag
  • Pieczarki - 15 dag
  • Suszone pomidory - 8 szt.
  • Marynata do mięsa wieprzowego
  • Folia aluminiowa
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso delikatnie rozbić i marynować przez około 2-3 godziny. PIeczarki posiekać, podsmażyć na oleju. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Każdy kawałek schabu ułożyć na folii aluminiowej, a na nim pieczarki, żurawinę oraz suszone pomidory.

  2. Folię zawinąć, tworząc szczelną kieszonkę.

  3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec przez około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń