Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony z warzywami

Schab pieczony z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 681

Dodano:

Odsłon: 4517

Plastry schabu pieczone z warzywami.

Składniki

  • 2 plastry schabu
  • ok 8 średnich ziemniaków
  • 1 mała papryka
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka musztardy
  • mielona papryka słodka i ostra
  • suszony tymianek, majeranek
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab pieczony z warzywami

Przygotowanie

  1. Plastry schabu oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.
    W miseczce przygotować marynatę, wlać 3 łyżki oliwy z oliwek, dodać musztardę, mieloną paprykę słodką i ostrą, majeranek i wymieszać wszystko razem. Mięso dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić.
    Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać oliwą, posypać solą, pieprzem, papryką mieloną słodką i ostrą oraz tymiankiem. Dokładnie je wymieszać.
    Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, marchewkę w plasterki i posiekać cebulę. Przełożyć je do naczynia.
    Na warzywa położyć plastry schabu.
    Piekarnik nagrzać do 200st i piec ok 40 -50 min

  2. Piekarnik nagrzać do 200st i piec ok 40 -50 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń