Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe pieczone po rusku to doskonała propozycja na sycący obiad dla całej rodziny. Bez panierki i smażenia na głębokim tłuszczu. Świetnie komponują się z ziemniakami i surówką z kapusty.
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 49
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2094
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 49
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2094
Składniki
Schab pokrój na równej wielkości plastry. Z kawałka 500 g powinniśmy otrzymać około 5 kotletów.
Kawałki schabu rozbij tłuczkiem na kotlety. Oprósz z dwóch stron przyprawami.
Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę lub piórka. Do pokrojonej cebuli dodaj majonez. Składniki wymieszaj.
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż na płasko plastry schabu. Na wierzchu każdego kotleta rozsmaruj cebulę z majonezem, połóż plasterek sera.
Schab po rusku wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 stopni przez około 45 minut.