Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe pieczone po rusku to doskonała propozycja na sycący obiad dla całej rodziny. Bez panierki i smażenia na głębokim tłuszczu. Świetnie komponują się z ziemniakami i surówką z kapusty.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3191
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 301
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 162
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3191
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 301
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 162
Składniki
Schab pokrój na równej wielkości plastry. Z kawałka 500 g powinniśmy otrzymać około 5 kotletów.
Kawałki schabu rozbij tłuczkiem na kotlety. Oprósz z dwóch stron przyprawami.
Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę lub piórka. Do pokrojonej cebuli dodaj majonez. Składniki wymieszaj.
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż na płasko plastry schabu. Na wierzchu każdego kotleta rozsmaruj cebulę z majonezem, połóż plasterek sera.
Schab po rusku wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 stopni przez około 45 minut.