Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe pieczone po rusku to doskonała propozycja na sycący obiad dla całej rodziny. Bez panierki i smażenia na głębokim tłuszczu. Świetnie komponują się z ziemniakami i surówką z kapusty.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21620
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 162
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21620
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 162
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Schab pokrój na równej wielkości plastry. Z kawałka 500 g powinniśmy otrzymać około 5 kotletów.
Kawałki schabu rozbij tłuczkiem na kotlety. Oprósz z dwóch stron przyprawami.
Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę lub piórka. Do pokrojonej cebuli dodaj majonez. Składniki wymieszaj.
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Ułóż na płasko plastry schabu. Na wierzchu każdego kotleta rozsmaruj cebulę z majonezem, połóż plasterek sera.
Schab po rusku wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 stopni przez około 45 minut.