Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe przygotowane w prosty ale apetyczny sposób.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12551
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12551
Składniki
Schab lekko rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, skropić 1 łyżką oliwy, zostawić na 10 minut. Cebulę obrać pokroić w krążki , ułożyć w naczyniu żaroodpornym , doprawić solą i pieprzem , skropić oliwą z oliwek.
Ziemniaki obrać , pokroić w plastry, doprawić przyprawą do ziemniaków , ułożyć na cebuli.
Na ziemniaki ułożyć plastry schabu. Czosnek obrać , przecisnąć przez praskę , wymieszać z 1 łyżką , posmarować po schabie. Posmarować również chrzanem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 30 minut. Gdy piecze się schab, obrać pieczarki, utrzeć na tarce o grubszych otworach, utrzeć również ser. Dodać jajka , bazylię , doprawić solą i pieprzem , wymieszać.
Po 30 minutach pieczenia, wyjąć, na każdy plaster ułożyć , po porcji sera, z pieczarkami , bazylią i jajkami . Wstawić do piekarnika i piec 10 - 15 minut lub dobrego zrumienienia . Podawać z ulubioną surówką.