Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących mięso i ser.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414634
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414634
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
To proste danie robimy tak: Na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju układamy mięso i smażymy z każdej strony kilka minut, (tak jak lubicie). Ja smażę ok 2-3 min z każdej strony.
Pod koniec smażenia na mięso układamy plasterki pomidora a na niego ser mozzarella. Końcowe wykończenie jest dowolne. Patelnię włożyć do piekarnika 180 stC na 5 min. lub przykryć pokrywką aby ser się roztopił.
Danie robi się naprawdę szybko a mięso im grubsze tym bardziej zadowoli smakosza mięsnych i serowych potraw. Podawać z czym kto lubi. Smacznego.