Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących mięso i ser.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Składniki
To proste danie robimy tak: Na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju układamy mięso i smażymy z każdej strony kilka minut, (tak jak lubicie). Ja smażę ok 2-3 min z każdej strony.
Pod koniec smażenia na mięso układamy plasterki pomidora a na niego ser mozzarella. Końcowe wykończenie jest dowolne. Patelnię włożyć do piekarnika 180 stC na 5 min. lub przykryć pokrywką aby ser się roztopił.
Danie robi się naprawdę szybko a mięso im grubsze tym bardziej zadowoli smakosza mięsnych i serowych potraw. Podawać z czym kto lubi. Smacznego.