Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla lubiących mięso i ser.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Składniki
To proste danie robimy tak: Na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju układamy mięso i smażymy z każdej strony kilka minut, (tak jak lubicie). Ja smażę ok 2-3 min z każdej strony.
Pod koniec smażenia na mięso układamy plasterki pomidora a na niego ser mozzarella. Końcowe wykończenie jest dowolne. Patelnię włożyć do piekarnika 180 stC na 5 min. lub przykryć pokrywką aby ser się roztopił.
Danie robi się naprawdę szybko a mięso im grubsze tym bardziej zadowoli smakosza mięsnych i serowych potraw. Podawać z czym kto lubi. Smacznego.