Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pod smaczną pierzynką

Schab pod smaczną pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 834 Ocena: 8889

Dodano:

Odsłon: 8907

Kotlety schabowe pod aromatyczną kolorową pierzynką.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 cebule
  • Cebula biała
  • Pieprz
  • 20 dag sera żółtego
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schab pod smaczną pierzynką

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
    2. Cebule obieramy i drobno kroimy oraz prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 3.Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 4. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, solimy

  4. 5. Następnie na każdy plaster mięsa wykładamy pieczarki

  5. 6. Majonez mieszamy z ketchupem.

  6. 7. Sosem przykrywamy pieczarki.

  7. 8. Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
    9. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę i posypujemy żółtym serem startym na dużych oczkach.
    10. Zapiekamy jeszcze 10 minut w 180˚C.

  8. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mona83 11 lutego 2018 Robię z podobnego przepisu karczek i jest pycha. Muszą wypróbować schab.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 lutego 2018 No ja nic teraz nie powiem ;)
Taka niespodzianka jest super i już biorę na widelec jeden ... nie, dwa kawałki, bo chcę drugi raz głowy zawracać, jakby mi tego zabrakło xD
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń