Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab szpikowany goździkami

Schab szpikowany goździkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Schab szpikowany goździkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab opłucz, osusz, wierzch delikatnie ponacinaj w krateczkę i naszpikuj goździkami. Mięso włóż do brytfanki. Margarynę stop. Gorącą polej mięso. Posyp je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez godzinę i 45 minut.

  2. W czasie pieczenia szynkę często polewaj sosem z dna brytfanki.

  3. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z nalewką. Mieszanką posmaruj schab 10 minut przed końcem pieczenia. Pieczeń udekoruj np. gałązkami tymianku.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń