Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne. Polecam przepis, kto spróbuje będzie do niego wracał.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Schab umyć, lekko rozbić , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, podgotować. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę , cukinię umyć . Paprykę pokroić w kostkę. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pomidory pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry ziemniaków. Na patelni rozgrzać trochę oleju obsmażyć schab z obu stron, ułożyć na ziemniaki.
Na tłuszcz po obsmażeniu, wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, doprawić ziołami prowansalskimi, smażyć 2 minuty, wyłożyć na plastry schabu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowany schab z warzywami i piec 20 minut. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Wyjąć podpieczony schab , posypać serem.
Wstawić i piec do dobrego zrumienienia sera 10 minut.