Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w chrzanie"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Schab umyj, osusz, lekko rozbij (na przykład przez folię). Natrzyj solą, pieprzem, papryką oraz ziołami prowansalskimi. Owiń i odstaw na pół godziny.
Rozgrzej olej i podsmaż schab z obu stron. Wyjmij mięso, a na tę samą patelnię wlej bulion i zagotuj. Włóż chrzan i znów zagotuj.
Wymieszaj śmietanę z mąką, wlej do sosu i podgrzewaj, aż zgęstnieje.
Włóż obsmażone mięso i duś ok. 30 min na małym ogniu. Kilka minut przed końcem włóż rzeżuchę i znów chwilę duś. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ew. cukrem.
Podaj z ziemniakami z wody oraz surówką, np. z marchewki z jabłkiem oraz chrzanem.
Porcje: 4. : 60 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 650 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.</strong>Źródło: Bella Relaks