Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 65
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 492
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 65
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 492
Składniki
ok. 2 godzin
Mięso pokroić w dość grube plastry, obsmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni, odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę pokroić w talarki, czosnek rozetrzeć, przysmażyć na tłuszczu po schabie. Dodać curry i kurkumę. Zmniejszyć ogień, dusić 2 minuty.
Połowę schabu przełożyć do garnka, przykryć uduszoną cebulą, groszkiem i fasolą (osączoną wcześniej z zalewy i opłukaną), a potem resztą mięsa. Dodać listek laurowy, doprawić solą, pieprzem oraz sproszkowaną papryką chili.
Bulion, ocet winny i koncentrat pomidorowy wymieszać, zalać w garnku. Zagotować, przykryć, zmniejszyć płomień i dusić około 1,5 godziny. Skosztować, ewentualnie doprawić. Udekorować gałązkami świeżego rozmarynu.Źródło: Twoje Imperium