Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w miodowej glazurze"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Schab umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem oraz imbirem. Kilka minut ugniataj mięso jak ciasto, aby dobrze wetrzeć przyprawy.
Następnie posmaruj je miodem wymieszanym z olejem. Pieczeń ułóż w brytfance. Podlej winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz około 60 min.
Od czasu do czasu polewaj mięso sosem z dna brytfanki. W miarę potrzeb możesz dolać trochę gorącej wody.
Gotową pieczeń wyjmij z brytfanki, trzymaj w cieple, aby nie wystygła. Powstały sos przecedź. Zagotuj i ew. ponownie przypraw. Schab potnij na porcje. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj tymiankiem. Podawaj np. z sałatką z duszonych pomidorów i mozzarelli.
75 min; Porcja: 560 kcal; Cena porcji: ok. 5,50 zł;Źródło: Naj