Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 55
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 55
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Schab posolić, oprószyć mielonym pieprzem i suszonym oregano. Mięso obsmażyć z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Następnie do schabu należy dodać pomidory z puszki, nieco suszonego oregano, cebulę pokrojoną w piórka. Całość dusić 10- 15 minut. Podawać z ryżem na sypko i ulubioną sałatką. Uwaga: W okresie letnim możemy użyć świeżych pomidorów (około1/2 kg). Wówczas należy je sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dusić w niewielkiej ilości wody. Pozostałe etapy przygotowania potrawy nie ulegają zmianie. Smacznego.