Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszym poście pokażę Wam, jak z kilku składników można zrobić niesamowicie aromatyczny i dobry obiad. Od zawsze byłam miłośniczką sosów grzybowych (ale koniecznie bez śmietany!) i bardzo często je przyrządzam do różnych dań. W tym roku jeszcze nie było mi dane znaleźć żadnego grzyba, ale mam nadzieję, że już lada dzień się to zmieni :-) Tak mi się marzy tarta z kurek...
Schab oprószamy solą i pieprzem z każdej strony, a następnie smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu ok 2 minut z każdej strony. Mięso powinno się mocno zarumienić.
Grzyby zalewamy wodą dzień wcześniej, aby napęczniały. Podsmażone plastry schabu układamy w wysokim rondlu i zalewamy wodą z grzybami (odkładamy ok 3 łyżek wody). Mięso gotujemy ok 30 minut bez przykrycia. Gdy sos się zredukuje o połowę, dodajemy pozostawione wcześniej 3 łyżki wody wymieszane z mąką i sos sojowy. Całość jeszcze chwilę trzymamy na niewielkim ogniu.
Danie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przyrządzone mięso najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i surówką z kapusty lub z ogórkiem kiszonym.
SMACZNEGO :-)
Bardzo lubię gotowany schab i lubię koperek,a to danie należy do moich ulubio...
Odsłon: 7938
Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połączenie tych składników, to prawd...
Odsłon: 1435
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 27
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 51
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 24
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 27
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 51
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 24
Składniki
Schab oprószamy solą i pieprzem z każdej strony, a następnie smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu ok 2 minut z każdej strony. Mięso powinno się mocno zarumienić.
Grzyby zalewamy wodą dzień wcześniej, aby napęczniały. Podsmażone plastry schabu układamy w wysokim rondlu i zalewamy wodą z grzybami (odkładamy ok 3 łyżek wody). Mięso gotujemy ok 30 minut bez przykrycia. Gdy sos się zredukuje o połowę, dodajemy pozostawione wcześniej 3 łyżki wody wymieszane z mąką i sos sojowy. Całość jeszcze chwilę trzymamy na niewielkim ogniu.
Danie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przyrządzone mięso najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i surówką z kapusty lub z ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Dania główne
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Dania główne
Kotlety z uda kurczaka.
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Robert Makłowicz w swoim internetowym programie na YouTube podzielił się prze...
Odsłon: 18
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Przepis na młode ziemniaki zapiekane w rękawie z ziołami.
Odsłon: 211