Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dzisiejszym poście pokażę Wam, jak z kilku składników można zrobić niesamowicie aromatyczny i dobry obiad. Od zawsze byłam miłośniczką sosów grzybowych (ale koniecznie bez śmietany!) i bardzo często je przyrządzam do różnych dań. W tym roku jeszcze nie było mi dane znaleźć żadnego grzyba, ale mam nadzieję, że już lada dzień się to zmieni :-) Tak mi się marzy tarta z kurek...
Schab w sosie musztardowym to alternatywa na niedzielny obiad zamiast klasycz...
Odsłon: 14255
Schab w sosie własnym sprawdzi się jako danie na niedzielny lub świąteczny ob...
Odsłon: 3694
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 180
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 1040
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 654
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 87
Jeden z pomysłów na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny :) Kurczak na ryżu...
Odsłon: 3613
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 180
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 1040
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 654
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 87
Jeden z pomysłów na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny :) Kurczak na ryżu...
Odsłon: 3613
Składniki
Schab oprószamy solą i pieprzem z każdej strony, a następnie smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu ok 2 minut z każdej strony. Mięso powinno się mocno zarumienić.
Grzyby zalewamy wodą dzień wcześniej, aby napęczniały. Podsmażone plastry schabu układamy w wysokim rondlu i zalewamy wodą z grzybami (odkładamy ok 3 łyżek wody). Mięso gotujemy ok 30 minut bez przykrycia. Gdy sos się zredukuje o połowę, dodajemy pozostawione wcześniej 3 łyżki wody wymieszane z mąką i sos sojowy. Całość jeszcze chwilę trzymamy na niewielkim ogniu.
Danie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przyrządzone mięso najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i surówką z kapusty lub z ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Dania główne
Naleśniki Ani Starmach
Dania główne
Tanioszki
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Proste w przygotowaniu i pyszne.
Odsłon: 15
Szybki obiad
Szybki obiad z trzech składników? Dodaj do nich ulubione zioła i gotowe! Taki...
Odsłon: 107923