Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy schab w gęstym sosie paprykowym z dodatkiem cebulki i pomidorów.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 673
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 454
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 673
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 454
Składniki
Schab pokroić na plastry, oprószyć sola i pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, obsmażyć kawałki z obu stron, odłożyć na talerz.
Cebulę i czosnek posiekać Na patelnię (nie należy jej myć po mięsie) wlać pozostałą łyżkę oleju, dodać cebulę, smażyć ok 5 minut, dodać czosnek i smażyć kolejną minutę. Dodać obie papryki, wymieszać, wlać rosołek i delikatnie zeskrobać wszystko z patelni, przełożyć na patelnię plastry schabu, dodać liść laurowy i ziele, przykryć przykrywką i dusić na wolnym ogniu 1.5 h.
Na koniec dodać koncentrat, całość dobrze wymieszać i dusić jeszcze 10 minut, w razie potrzeby można dodać trochę wody jak sos będzie za gęsty. Doprawić sola i pieprzem w razie potrzeby.