Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs. Nadaje wspaniały smak i piękny kolor. Spróbujcie tego kruchego schabu w sosie z mnóstwem papryki i cebuli - jest wyśmienity!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13687
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7912
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13687
Składniki
Plastry schabu osuszamy ręcznikiem papierowym. Obsypujemy z obu stron mielonym pieprzem. Smażymy na oleju z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski, czosnek w plasterkach, piórka cebuli oraz pieprz ziarnisty. Wodę mieszamy z koncentratem i pastą paprykową. Dolewamy do mięsa i warzyw. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez około 30-40 minut, aż mięso będzie bardzo miękkie. W połowie szklanki wody rozprowadzamy mąkę. Dodajemy do sosu i mieszamy. Gotujemy jeszcze kilka minut. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem mielonym. Tak przygotowany schab podajemy z ziemniakami, kluskami, ryżem lub kaszą - u mnie była kasza gryczana i pasowała idealnie!