Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs. Nadaje wspaniały smak i piękny kolor. Spróbujcie tego kruchego schabu w sosie z mnóstwem papryki i cebuli - jest wyśmienity!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2484
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101878
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6273
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2484
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101878
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6273
Składniki
Plastry schabu osuszamy ręcznikiem papierowym. Obsypujemy z obu stron mielonym pieprzem. Smażymy na oleju z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski, czosnek w plasterkach, piórka cebuli oraz pieprz ziarnisty. Wodę mieszamy z koncentratem i pastą paprykową. Dolewamy do mięsa i warzyw. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez około 30-40 minut, aż mięso będzie bardzo miękkie. W połowie szklanki wody rozprowadzamy mąkę. Dodajemy do sosu i mieszamy. Gotujemy jeszcze kilka minut. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem mielonym. Tak przygotowany schab podajemy z ziemniakami, kluskami, ryżem lub kaszą - u mnie była kasza gryczana i pasowała idealnie!