Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso,w pysznych warzywach i aromatycznym winnym sosie.Serdecznie polecam:)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1187
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 167
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1187
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 167
Składniki
Pokrojone mięso w pół cm.plastry obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron. Mięso przełożyć do rondla,podlać wodą tak by przykryła mięso.Dodać ziele angielskie,liście laurowe i gotować na wolnym ogniu około 1/2 godz.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa zeszklić cebule i czosnek pokrojone w piórka. Dodać papryki,fenkuł, chili,pokrojone w paski. Podlać winem i dusić do miękkości warzyw.Pod koniec dodać szparagi pokrojone w słupki. Warzywa dodać do mięsa i dusić przez 15min.( do miękkości) Łyżkę mąki roztrzepać w odrobinie zimnej wody,wlać by zagęścić sos. Śmietanę zahartować gorącym sosem wlać do mięsa. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
Smacznego życzę!