Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab wieprzowy w skórce z brukselką"
Składniki
Zioła opłucz, osusz i drobno posiekaj. Następnie włóż do miksera, dodaj pokrojony w kostkę chleb tostowy, miękkie masło, sól i pieprz. Całość dokładnie zmiksuj. Brukselkę oczyść z wierzchnich liści i sparz we wrzącej, osolonej wodzie. Wystudź.
W małym garnku rozpuść 3 łyżki masła, wsyp bułkę tartą i podsmaż. Na patelni podsmaż boczek, ząbek czosnku i cebulę. Dodaj brukselkę i dopraw solą oraz pieprzem. Pod koniec posyp wszystko podsmażoną bułką tartą.
Pieczone mięso (patrz poniżej) posmaruj gruboziarnistą musztardą i przykryj przygotowaną skórką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz na złoty kolor. Następnie pokrój w plastry i podawaj z sałatką.
Schab dokładnie umyj i osusz. Natnij na górze kratkę. Mięso, posyp solą, pieprzem i kminkiem. Aby wzmocnić smak mięsa, możesz je wcześniej zamarynować w ulubionej marynacie.
ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj. Dwie cebule obierz i pokrój w grube krążki. Brytfankę wysmaruj łyżeczką masła i włóż mięso. Ułóż czosnek i plastry cebuli.
Brytfankę włóż do nagrzanego piekarnika i piecz około godziny w 180° C (aż mięso będzie miękkie). Wlej pół szklanki wody. Podczas pieczenia mięso co jakiś czas polewaj wypieczonym sosem.Źródło: Na żywo