Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab wieprzowy z papryką"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 162
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 162
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Składniki
Schab rozkrój, rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Paprykę i 1 chili wrzuć na 3 min do osolonego wrzątku, wyjmij. Ułóż na płacie mięsa, zwiń roladę, obwiąż. Obsmaż na 2 łyżkach oleju, przełóż do brytfanny. Powstały sos zalej 150 ml wody, dodaj do mięsa. Wsyp część posiekanych ziół. Piecz 90 min w 220 st.
Wypieczony sos wygotuj tak, by został tylko tłuszcz. Oprósz go mąką i podsmaż. Mieszając, wlej 200 ml wody, zagotuj. Wrzuć resztę ziół oraz chili, gotuj 10 min. Włóż mięso, podgrzej.
Warzywa oczyść, rozdrobnij. Włóż na osolony wrzątek, gotuj 10 min. Wrzuć na patelnię z masłem, przesmaż. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj do rolady.
czas ok. 130 min; porcja – 440 kcal, cena 3,40 złŹródło: Świat kobiety