Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z ananasem

Schab z ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 9

Smaczny pomysł na "Schab z ananasem"

Składniki

  • 8 plastrów schabu środkowego
  • 3-4 łyżki mąki
  • 8 plastrów ananasa
  • 8 plasterków sera żółtego lub topionego
  • 8 kandyzowanych wiśni
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i obsmaż mięso na rumiano z obu stron.

  2. Żaroodporne naczynie posmaruj niewielką ilością oleju. Ułóż w nim mięso. Na każdym kawałku ułóż po plastrze ananasa i sera. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 20-30 minut. Udekoruj kandyzowanymi wiśniami i posyp szczypiorkiem. Podawaj z ryżem albo purée ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.

  3. Rada: To danie można przygotować również na patelni do grilla. Mięso i ananasy smażymy razem – po 3-4 minuty z każdej strony.

  4. 80 minut. Porcja: 300 kilokalorii.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń