Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z jajkiem i papryką

Schab z jajkiem i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 562 Ocena: 4955

Dodano:

Odsłon: 1730

Pyszne sakiewki z jajkiem gotowanym , szynką i papryką.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 3 jajka ugotowane
  • Kilka plastrów papryki konserwowej
  • 10 dag szynki
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenne do obtoczenia
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Na każdy kawałku mięsa układamy plasterek szynki.

  4. 4. Na szynce plasterek papryki.

  5. 5. Na papryce cząstki jajka.

  6. 6. Składamy w sakiewki.

  7. 7. Obtaczamy w mące.

  8. 8. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

  9. 9. Panierujemy w bułce tartej.

  10. 10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  11. 11. Kotlety gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 kwietnia Mniami, coś dla lwa hihi. Biorę jeden kawałek i lecę, bo czas śniadania się zbliża ;p

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń