Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w aromatycznym gęstym sosie. Idealne na rodzinny obiad.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13717
Składniki
Mięso obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na oleju z obu stron, aż będzie lekko rumiane (po ok 5 minut z każdej strony). Dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę, chrzan, pieprz ziołowy. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Wyjmujemy kotlety na talerz. Mąki mieszamy i rozprowadzamy w połowie szklanki wody. Tą mieszanką zagęszczamy sos. Dodajemy cząber, dokładnie mieszamy. Na końcu wkładamy kotlety z powrotem na 1-2 minuty. Mięso podajemy z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami i surówką.