Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w aromatycznym gęstym sosie. Idealne na rodzinny obiad.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17650
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15303
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5346
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9035
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17650
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15303
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5346
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9035
Składniki
Mięso obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na oleju z obu stron, aż będzie lekko rumiane (po ok 5 minut z każdej strony). Dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę, chrzan, pieprz ziołowy. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Wyjmujemy kotlety na talerz. Mąki mieszamy i rozprowadzamy w połowie szklanki wody. Tą mieszanką zagęszczamy sos. Dodajemy cząber, dokładnie mieszamy. Na końcu wkładamy kotlety z powrotem na 1-2 minuty. Mięso podajemy z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami i surówką.