Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w aromatycznym gęstym sosie. Idealne na rodzinny obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1522
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1364
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1153
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1522
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1364
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1153
Składniki
Mięso obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na oleju z obu stron, aż będzie lekko rumiane (po ok 5 minut z każdej strony). Dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę, chrzan, pieprz ziołowy. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Wyjmujemy kotlety na talerz. Mąki mieszamy i rozprowadzamy w połowie szklanki wody. Tą mieszanką zagęszczamy sos. Dodajemy cząber, dokładnie mieszamy. Na końcu wkładamy kotlety z powrotem na 1-2 minuty. Mięso podajemy z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami i surówką.