Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, delikatne, aromatyczne mięsko , rewelacja.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Schab umyć , rozbić, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Żurawinę, śliwki umyć, śliwki pokroić w ćwiartki. Jabłko obrać pokroić w plastry. Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej ułożyć plaster schabu, na niej po trochu żurawinę oraz śliwkę.
Następnie ułożyć 3 plasterki jabłek, posypać cynamonem.
Zwinąć folię tworząc kieszonkę. z pozostałymi postąpić podobnie. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Kieszonki ze schabem ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika. Śmietanę wymieszać z przecierem i wymieszać z ryżem. Napełnić ryżem 8 foremek do muffinek, ser żółty pokroić w kostkę , ułożyć na ryżu , posypać sezamem.
Wstawić do piekącego się schabu i piec do dobrego zrumienienia sera.
Podawać schab z owocami z podpieczonym ryżem i surówką.