Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z pieczarkami i pomidorami.

Schab z pieczarkami i pomidorami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 445

Dodano:

Odsłon: 424

Szybki dodatek najlepiej do ryżu.

Składniki

  • schab ok.0,5 kg.
  • Pieczarki 0,5 kg.
  • Cebula biała
  • śmietana 18 % 300ml.
  • sól,pieprz
  • przyprawa do mięsa
  • olej do smażenia
  • 3-4 pomidory
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroję w plastry i podsmażam.Mięso kroję w duże paski doprawiam i smażę.Dodaję pokrojoną cebulę i pieczarki wszystko razem przesmażam.

  2. Kroję pomidory w kostkę i dodaję na patelnie.Wszystko smażę jeszcze chwilkę,podlewam wodą i duszę.

  3. Kiedy mięso zacznie się robić kruche dodaję śmietanę,mieszam i duszę jeszcze chwilkę i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń