Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pieczona wieprzowina z dodatkiem cebuli, to propozycja dla tych, którzy lubią dobrze zjeść ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7625
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2723
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7625
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2723
Składniki
Oliwę wymieszać z sosem, miodem, solą i rozmarynem. Mięso umyć , osuszyć i obtoczyć w marynacie. Pozostawić w lodówce na całą noc.
Następnie rozgrzać patelnię i przełożyć mięso. Obsmażać przez kilka minut z każdej strony. Następnie dodać pokrojoną w pióra cebulę i dusić przez ok. 10 min. Mięso razem z cebulą przełożyć do rękawa do pieczenia, zamknąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Najpierw piec przez ok. 15 min. w temp. 200 stopni, a następnie przez ok. 80 min. w temp. 180 stopni. na ok. 10 minut przed wyciągnięciem mięsa z piekarnika rozciąć rękaw, by mięso się zarumieniło. Upieczone mięso wyciągnąć, a do cebuli i powstałego sosu wlać kremówkę. Mięso podawać z zagęszczonym sosem. Smacznego!