Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pieczona wieprzowina z dodatkiem cebuli, to propozycja dla tych, którzy lubią dobrze zjeść ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Oliwę wymieszać z sosem, miodem, solą i rozmarynem. Mięso umyć , osuszyć i obtoczyć w marynacie. Pozostawić w lodówce na całą noc.
Następnie rozgrzać patelnię i przełożyć mięso. Obsmażać przez kilka minut z każdej strony. Następnie dodać pokrojoną w pióra cebulę i dusić przez ok. 10 min. Mięso razem z cebulą przełożyć do rękawa do pieczenia, zamknąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Najpierw piec przez ok. 15 min. w temp. 200 stopni, a następnie przez ok. 80 min. w temp. 180 stopni. na ok. 10 minut przed wyciągnięciem mięsa z piekarnika rozciąć rękaw, by mięso się zarumieniło. Upieczone mięso wyciągnąć, a do cebuli i powstałego sosu wlać kremówkę. Mięso podawać z zagęszczonym sosem. Smacznego!