Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne z ziemniakami i gotowaną kiszoną kapustą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1335
Składniki
Mięso oprószamy lekko solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę, rumienimy na maśle. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę dodajemy do usmażonej cebuli i zalewamy 0,5 szklanki wody i dusimy 15 minut. Przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną i dodajemy do papryki. Dodajemy przecier wymieszany ze śmietaną. Przyprawiamy. Kotlety podajemy z sosem. Kapustę gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Przyprawiamy maggą i ulubionymi przyprawami. Podajemy do mięsa