Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne z ziemniakami i gotowaną kiszoną kapustą.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 319
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2471
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4840
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 107
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1577
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 319
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2471
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4840
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 107
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1577
Składniki
Mięso oprószamy lekko solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę, rumienimy na maśle. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę dodajemy do usmażonej cebuli i zalewamy 0,5 szklanki wody i dusimy 15 minut. Przecier pomidorowy mieszamy ze śmietaną i dodajemy do papryki. Dodajemy przecier wymieszany ze śmietaną. Przyprawiamy. Kotlety podajemy z sosem. Kapustę gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Przyprawiamy maggą i ulubionymi przyprawami. Podajemy do mięsa