Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z warzywami i ziołami

Schab z warzywami i ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 876 Ocena: 9681

Dodano:

Odsłon: 2192

Brukselka to kapusta brukselska, to warzywo, którego właściwości lecznicze i odżywcze doceniają przede wszystkim mamy. W trosce o zdrowie swoich dzieci starają się one włączyć to warzywo do ich jadłospisu. Zachęcam wszystkich do jedzenia brukselki.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Majeranek
  • Olej do smażenia
  • Bazylia
  • Sól
  • 1 opakowanie brukselki mrożonej
  • ½ opakowania marchewki ( kostka)
  • 1 kostka rosołowa
  • Cebula biała
  • Mąka pszenna do obtoczenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schab z warzywami i ziołami

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w paseczki.

  2. 2. Przekładamy do miski doprawiamy ziołami: majerankiem, bazylią oraz solą i posypujemy mąką dokładnie mieszając

  3. 3. Schab smażymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Podlewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową, prużymy.

  5. 5. Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.

  6. 6. Następnie dodajemy marchew oraz brokuły.
    7. Prużymy aż warzywa i mięso będą dobre.

  7. 8. Danie gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 marca 2018 Brukselka jest zarąbista, a ten, kto jej nie lubi nie zna się na smakach :D
Biorę wszy... no dobra, połowę hihi.

p.s. Te tulipany na pewno nie z ogródka, bo u nas niedawno śnieżyczki znów śnieg przysypał xD
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń