Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z warzywami i żurawiną

Schab z warzywami i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2820

Dodano:

Odsłon: 4091

Dania mięsne polecam na świąteczny obiad. Schab tak przyrządzony jest miękki, soczysty, smaczny, jednym słowem warto spróbować.

Składniki

  • 70 dag. schabu
  • 2 marchewki
  • 1/4 selera
  • 1/2 pora
  • przyprawa typu Staropolska
  • 1 cebula
  • 3 łyżki żurawiny ze słoika
  • 2 łyżki oleju
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Schab z warzywami i żurawiną

Przygotowanie

  1. Schab pokroić na cienkie kawałki, przyprawić i zostawić na 1 godzinę. W tym czasie warzywa pokroić w kostkę. Cebulkę lekko poddusić.

    Schab obsmażyć z obu stron na oleju, przełożyć do garnka podlać ok pół szklanki wody. Wsypać wszystkie warzywa.

    Nakryć i gotować na małym ogniu ok 40 min. Mieszać od czasu , do czasu. Sprawdzamy mięso jeśli jest twarde gotujemy dłużej. Pod koniec dodać żurawinę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń