Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8090
Dodano: 12.12.2010
Odsłon: 19793
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Schab rozbić na niezbyt cienkie plastry. Oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Jeśli mamy patelnię grillową, to obsmażyć kotlety bez tłuszczu z każdej strony.
Nagrzać piekarnik do 180 st.C.
Na każdy kotlet schabowy położyć po łyżce żurawiny /oczywiście jeśli kotlet jest dość duży, to więcej/. a na wierzch plaster żółtego sera. Środek sera oprószyć papryką i koperkiem.
Tak przygotowane kotlety wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.30 minut. Podczas pieczenia podlać kotlety winem lub rosołem. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

irma 07 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Cieszę się, że mój przepis na schab ma swoich zwolenników :) Dziękuję i pozdrawiam. :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

basia83 07 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Pyszne! Smakowało nawet mojej drugiej połówce, chociaż twierdził, że nie lubi żurawiny ;)2 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka2 25 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
pychotka - bardzo prosto i smacznie. Zrobiłam tą wersję z winem i dzięki temu został trunek na wieczór.A żółty ser ze schabem naprawdę pasuje:)
1 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka2 25 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
pychotka - proste i naprawdę smaczne (zrobiłam tą wersję z winkiem:) )1 Kto głosował? | Odpowiedz

aktorod 09 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
iwonie s nie pasuje schab z żółtym serem! hahhahaha2 Kto głosował? | Odpowiedz

clubowicz 23 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
iwona_sten rodzaj kotleta jest znany jako jadło góralskie lub cieśli. Sznycel po tyrolsku własnie polega na tym ze podaje się z serem, Ale TY PANIENKO to ty nic nie jadłaś prócz chleba i jakieś pasztetowej bo krytyka rozkapryszonego dziecka o tym świadczy.
Pewnie nie raz słyszałaś rolady mięsne podawane na wiejskich weselach to właśnie między innymi podaje sie z serem ale gdy dodamy inne dodatki aaaaa to wówczas bedzie to jedzonko dla podniebienia - bardzo często serwuje sobie i gościom ten frykas a którzy nie tyle dla mnie co właśnie dla tych potraw do mnie walcują
0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 13 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Iwona s Twój gust, Twoja sprawa. Mnie i mojej rodzince smakowało. Dziękuję za komentarz.1 Kto głosował? | Odpowiedz

iwona_s 13 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
a mi się to nie podoba; schabowy + żółty ser - takiemu połączniu mówię "nie"! brzydko wygląda, jeść się odechciewa...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 13 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszności, w domu można poczuć się jak w restauracji :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 12 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
wow, muszę to wypróbować! Do ulubionych i daję 51 Kto głosował? | Odpowiedz