Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zapiekany z pieczarkami to coś dla miłośników tradycyjnych smaków. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu mięso jest miękkie i kruche.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 453
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 176
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5574
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1142
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1333
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 453
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 176
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5574
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1142
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 462
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1333
Składniki
Schab wieprzowy umyj i osusz. Oprósz solą, pieprzem papryką mieloną oraz lubczykiem z każdej strony. Pieczarki po umyciu pokrój w plasterki, a cebulę w piórka.
Rozgrzej olej na patelni. Najpierw podsmaż z każdej strony schab, a kiedy się zarumieni, zdejmij z naczynia. Przełóż cebulę i pieczarki. Podsmażaj, co jakiś czas mieszając. Pod koniec posól i popieprz.
Przygotuj naczynie żaroodporne. Na spód przełóż cebulę z pieczarkami. Dodaj wcześniej podsmażony schab. Oprósz mąką, przełóż na drugą stronę i powtórz to. Teraz wlej wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 30-35 minut pod przykryciem.