Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdziwą sztuką jest takie pieczenie schabu, by po wyjęciu z piekarnika był nadal soczysty i nie stracił swojej sprężystości i aromatów. Poznajcie nasz przepis na schab ze śliwką!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6098
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8566
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5897
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6098
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8566
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5897
Składniki
Schab naciąć ostrym nożem, tworząc niewielki otwór. Wysmarować kieszonkę musztardą i za pomocą trzonka drewnianej łyżki lub noża faszerować schab śliwkami.
W miseczce wymieszać przyprawy: czosnek w proszku, tymianek, majeranek, pieprz, sól oraz olej, powstałą marynatą natrzeć schab i odstawić do lodówki na 12 godzin.
Piekarnik rozgrzać do 230 stopni i piec mięso przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 50 minut.
Mięso wyciągnąć z piekarnika i pozostawić na około 10-15 minut przed krojeniem aby soki się rozeszły. Podawać na ciepło lub na zimno.