Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdziwą sztuką jest takie pieczenie schabu, by po wyjęciu z piekarnika był nadal soczysty i nie stracił swojej sprężystości i aromatów. Poznajcie nasz przepis na schab ze śliwką!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1789
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3102
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1184
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1789
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3102
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1184
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1948
Składniki
Schab naciąć ostrym nożem, tworząc niewielki otwór. Wysmarować kieszonkę musztardą i za pomocą trzonka drewnianej łyżki lub noża faszerować schab śliwkami.
W miseczce wymieszać przyprawy: czosnek w proszku, tymianek, majeranek, pieprz, sól oraz olej, powstałą marynatą natrzeć schab i odstawić do lodówki na 12 godzin.
Piekarnik rozgrzać do 230 stopni i piec mięso przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 50 minut.
Mięso wyciągnąć z piekarnika i pozostawić na około 10-15 minut przed krojeniem aby soki się rozeszły. Podawać na ciepło lub na zimno.