Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab pieczony ze śliwkami na klasyczne danie, idealne na uroczyste obiady i codzienne posiłki. Soczyste mięso, wzbogacone słodkością suszonych śliwek i aromatem starannie dobranych przypraw, tworzy niepowtarzalną kompozycję smakową. Pokrojony w cienkie plastry, schab ze śliwkami doskonale komponuje się z chrupiącym pieczywem, tworząc pyszne kanapki.
naczynie żaroodporne, miska
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 25
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 118
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 25
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 118
Składniki
W misce umieszczamy majeranek, dodajemy słodką i ostrą paprykę, sól oraz czarny pieprz a także przeciśnięty przez praskę czosnek i olej, wszystko dokładnie razem łączymy.
Umyty i osuszony schab nacinamy nożem robiąc w nim głęboką kieszonkę na wylot. Następnie w mięso wciskamy ciasno śliwki, tyle ile się zmieści, po czym nacieramy mieszanką przypraw i oleju. Schab wkładamy do miski przykrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie mięso wyjmujemy z lodówki i wkładamy do rękawa do pieczenia, rękaw zapinamy i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Schab pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 80-90 minut. 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw aby mięso ładnie się przypiekło z wierzchu.