Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i wyśmienity przepis na schab pieczony z suszonymi owocami. Tak pieczony schab ma mięsko kruche, delikatnie i wilgotne. Nadaje się do podania na ciepło jak i na zimno.
rękaw do pieczenia
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420276
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1702
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119697
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420276
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1702
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119697
Składniki
Marynata; Do naczynia wlewamy olej, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę dokładnie mieszamy. Schab myjemy osuszamy. Długim spiczastym nożem robimy w schabie w pośrodku przecięcia na wylot tak, aby z jednej i drugiej strony można powkładać śliwki suszone i morele . Po włożeniu owoców suszonych schab dokładnie nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą. Tak przygotowany schab owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę lub dwie do lodówki. Następnie wkładamy do rękawa związując końce. Wkładamy do żaroodpornego naczynia i dajemy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy do miękkości około 1 - 1,2 godziny. Pod koniec pieczenia rękaw rozcinamy z wierzchu, aby schab się ładnie przypiekł. Wyjmujemy, a po lekkim przestudzeniu kroimy w grubsze plastry. Podajemy do drugiego dania lub jako zimną przekąskę. Czas przygotowania 30 minut + czas marynowania + czas pieczenia