Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab ze śliwką w sosie własnym to pomysł na pyszny domowy obiad. Schab wychodzi mięciutki i soczysty a z dodatkiem śliwki jest jeszcze smaczniejszy. Dodatkowo jest przygotowany w sosie własnym który jest najlepszy.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10325
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3909
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42463
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 459
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 282
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10325
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3909
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42463
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 459
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 282
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Składniki
Schab bardzo dobrze rozbijam na cienkie plastry. Przyprawiam z każdej strony. Wzdłuż mięsa układam śliwki a następnie delikatnie zwijam w rulon. Można również pomóc sobie za pomocą wykałaczki. Każdą roladkę ze schabu obtaczam w mące. Rozgrzewam bardzo dobrze olej i smażę roladki kilka minut z każdej strony. Mięso ściągam z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażam cebulę pokrojoną w pióra. Gdy cebula się już zeszkli dodaję ponownie mięso i zalewam gorącą przegotowaną wodą. Wody dodają tyle aby przykryła moje mięso. Dokładam liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość duszę do miękkości mięsa. U mnie trwało to dość długo bo ponad godzinę. W trakcie duszenia sos się sam utworzył. Jeśli nie jest zbyt gęsty można jeszcze dodać odrobinę mąki.