Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab ze śliwką w sosie własnym to pomysł na pyszny domowy obiad. Schab wychodzi mięciutki i soczysty a z dodatkiem śliwki jest jeszcze smaczniejszy. Dodatkowo jest przygotowany w sosie własnym który jest najlepszy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2675
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2675
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3007
Składniki
Schab bardzo dobrze rozbijam na cienkie plastry. Przyprawiam z każdej strony. Wzdłuż mięsa układam śliwki a następnie delikatnie zwijam w rulon. Można również pomóc sobie za pomocą wykałaczki. Każdą roladkę ze schabu obtaczam w mące. Rozgrzewam bardzo dobrze olej i smażę roladki kilka minut z każdej strony. Mięso ściągam z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażam cebulę pokrojoną w pióra. Gdy cebula się już zeszkli dodaję ponownie mięso i zalewam gorącą przegotowaną wodą. Wody dodają tyle aby przykryła moje mięso. Dokładam liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość duszę do miękkości mięsa. U mnie trwało to dość długo bo ponad godzinę. W trakcie duszenia sos się sam utworzył. Jeśli nie jest zbyt gęsty można jeszcze dodać odrobinę mąki.