Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab ze śliwką w sosie własnym to pomysł na pyszny domowy obiad. Schab wychodzi mięciutki i soczysty a z dodatkiem śliwki jest jeszcze smaczniejszy. Dodatkowo jest przygotowany w sosie własnym który jest najlepszy.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Schab bardzo dobrze rozbijam na cienkie plastry. Przyprawiam z każdej strony. Wzdłuż mięsa układam śliwki a następnie delikatnie zwijam w rulon. Można również pomóc sobie za pomocą wykałaczki. Każdą roladkę ze schabu obtaczam w mące. Rozgrzewam bardzo dobrze olej i smażę roladki kilka minut z każdej strony. Mięso ściągam z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażam cebulę pokrojoną w pióra. Gdy cebula się już zeszkli dodaję ponownie mięso i zalewam gorącą przegotowaną wodą. Wody dodają tyle aby przykryła moje mięso. Dokładam liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość duszę do miękkości mięsa. U mnie trwało to dość długo bo ponad godzinę. W trakcie duszenia sos się sam utworzył. Jeśli nie jest zbyt gęsty można jeszcze dodać odrobinę mąki.