Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab ze śliwkami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Składniki
Śliwki włóż na kilka minut do wrzątku. Schab umieść w garnku z wodą, dodaj przyprawy i gotuj ok. 20 minut. Następnie natnij go wzdłuż i powtykaj śliwki.
Wierzch mięsa posyp majerankiem i ułóż w keksówce. Polej całość stopionym smalcem i obłóż resztą śliwek.
Wstaw przygotowany schab na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. W trakcie pieczenia podlewaj danie wodą i powstałym sosem. Upieczony schab podawaj na półmisku wyłożonym sałatą. Udekoruj pomidorem i ogórkiem.Źródło: Super TV