Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe duszone w kapuście kiszonej

Schabowe duszone w kapuście kiszonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2203 Ocena: 48866

Dodano:

Odsłon: 7539

Proste zarazem pyszne danie. Tak po "chłopsku"...

Składniki

  • 4 kotlety schabowe (grubość 1,5 cm)
  • 700 g kapusty kiszonej
  • łyżka mąki
  • 2 cebule
  • 3 łyżki smalcu
  • łyżeczka kminku
  • liść laurowy
  • sól ,pieprz ,cukier
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowe duszone w kapuście kiszonej

Przygotowanie

  1. Kapustę zalałem 200 ml wody ,dodałem liść laurowy i gotowałem na wolnym ogniu.
    Schab pokroiłem na 1,5 cm plasterki ,natarłem solą oraz pieprzem i oprószyłem solą. Na patelni rozgrzałem tłuszcz i lekko z obu stron podsmażyłem kotlety. Razem z pokrojoną w kostkę cebulą ,zrumienioną na tym samym tłuszczu ,włożyłem do kapusty 30 min po tym ,jak zaczęła się gotować. Wrzuciłem kminek i dusiłem na wolnym ogniu 35 min. Doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 04 kwietnia 2014 Pycha, w/g mnie danie dobrze można nazwać \"królewskim\"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 03 kwietnia 2014 pycha.....,proste,szybkie i prawdziwie "chłopskie "danie:):)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiech_K 03 kwietnia 2014 Lubię. Spróbuj dusić razem, bez gotowania kapusty - również pycha!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń