Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2329 Ocena: 51790
Dodano: 03.04.2014
Odsłon: 8335
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Kapustę zalałem 200 ml wody ,dodałem liść laurowy i gotowałem na wolnym ogniu.
Schab pokroiłem na 1,5 cm plasterki ,natarłem solą oraz pieprzem i oprószyłem solą. Na patelni rozgrzałem tłuszcz i lekko z obu stron podsmażyłem kotlety. Razem z pokrojoną w kostkę cebulą ,zrumienioną na tym samym tłuszczu ,włożyłem do kapusty 30 min po tym ,jak zaczęła się gotować. Wrzuciłem kminek i dusiłem na wolnym ogniu 35 min. Doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 04 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Pycha, w/g mnie danie dobrze można nazwać \"królewskim\"1 Kto głosował? | Odpowiedz

beeatka88 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
takie dobre domowe jedzenie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
pycha.....,proste,szybkie i prawdziwie "chłopskie "danie:):)1 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Jedzonko palce lizać :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

luna76 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Pycha!!! Pozrywam talerz :D1 Kto głosował? | Odpowiedz

Wiech_K 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Lubię. Spróbuj dusić razem, bez gotowania kapusty - również pycha!2 Kto głosował? | Odpowiedz