Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić, żeby kotlety schabowe smakowały jeszcze lepiej? Jak sprawić, żeby wyszły niesamowicie soczyste, delikatne i kruche, a przy tym nie nasiąknęły tłuszczem? Zadbaj o odpowiednie zamarynowanie mięsa, zwróć uwagę na temperaturę tłuszczu podczas smażenia oraz grubość panierki. Poniżej przedstawiamy przepis na perfekcyjne schabowe pani Zosi z koła gospodyń wiejskich.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 143
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 72
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 317
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1454
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 143
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 72
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 317
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1454
Składniki
Kawałki schabu rozbij tłuczkiem.
Cebule pokrój w piórka. Do miski wlej mleko, dodaj pokrojoną cebulę, sól i pieprz. Rozbite plastry schabu zanurz w mleku. Całość odstaw na minimum 2-3 godziny (najlepiej na całą noc ) do lodówki.
Zamarynowane plastry schabu wyciągnij z mleka na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Oprósz je z dwóch stron solą i pieprzem.
Do osobnej miseczki wbij jajka. Roztrzep je przy użyciu widelca lub rózgi kuchennej.
Do głębokiego talerza wsyp bułkę tartą oraz mąkę. Składniki wymieszaj.
Plastry schabu obtocz w mieszance mąki z bułką tartą, następnie namocz w jajku i ponownie obtocz w panierce.
Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Podawaj jeszcze ciepłe z ziemniakami i surówką.