Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe nacierane mieszanką aromatycznych ziół i przypraw, panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Idealnie doprawione mięso, które z pewnością zasmakuje Waszym domownikom. Do tego ziemniaki z wody oraz lekka, chrupiąca sałatka i obiad gotowy.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34913
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16940
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34913
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16940
Składniki
Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem.
Czosnek drobno poszatkuj. Do miski przełóż posiekany czosnek, zioła i przyprawy. Składniki wymieszaj. Gotową mieszanką natrzyj plastry schabu.
Przygotuj trzy głębokie talerze. Do pierwszego wsyp mąkę. Do drugiego wbij jajka i rozkłóć je widelcem. Do trzeciego wsyp bułkę tartą. Nacierane schabowe panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Schabowe nacierane smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor (po około 2-3 minuty z każdej strony). Serwuj z ziemniakami i ulubioną surówką.