Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe paluszki w ziołach

Schabowe paluszki w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4969

Dodano:

Odsłon: 2362

Mięso zanurzone w aromatycznym sosie ziołowym z pieczarkami.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Zioła prowansalskie
  • ½ kg pieczarek
  • Sól
  • 1 mała śmietana 36 %
  • Cebula
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki mąki pszennej
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w słupki.
    2. Doprawiamy solą.

  2. 3. Mąkę wsypujemy do miski, mieszamy z ziołami.

  3. 4. Obtaczamy mięso.

  4. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju, do chwili kiedy mięso będzie miękkie.

  5. 6. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

  6. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  7. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  8. 9. Do grzybów przekładamy mięso.

  9. 10. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną.

  10. 11. Hartują wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.

  11. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń