Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe pierogi z pieczarkami

Schabowe pierogi z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51297

Dodano:

Odsłon: 17096

Pomysł podpatrzony z programu Ugotowani. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Podałem z młodymi ziemniakami i młodą zasmażaną kapustą z koperkiem.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • kilka dużych pieczarek
  • mała cebula
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • łyżka oleju
  • sól ,pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowe pierogi z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy drobno pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę ,oprószamy solą i dusimy do momentu kiedy cały płyn odparuje. Kotlety rozbijamy bardzo cienko nakładamy farsz na środek ,dodajemy starty żółty ser ,mięso składamy tak pierogi ,brzegi mięsa złączamy przy pomocy tłuczka. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy kotlety po 2-3 min z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panka 14 maja 2014 Robię bardzo podobne, z tą tylko różnicą , że brzegi ściskam palcami a pierogi panieruję jak kotlety. To daje gwarancje, że się nie rozejdą podczas smażenia. Miłego dnia :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń