Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe piramidki

Schabowe piramidki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2286 Ocena: 50294

Dodano:

Odsłon: 5584

Pyszna propozycja "odświeżenia starego" schabowego.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe (po 150 g)
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mąki
  • 150 g pieczarek
  • papryka marynowana
  • cebula
  • 100 g sera koziego (roladka)
  • musztarda
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowe piramidki

Przygotowanie

  1. Kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem ,oprószamy solą i pieprzem. Jajko wbijamy do miski ,na talerz wysypujemy mąkę. Przygotowane kotlety panierujemy najpierw w mące ,następnie w jajku i ponownie w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Pieczarki kroimy w cienkie plasterki ,smażymy na tłuszczu ze smażenia kotletów ,oprószamy pieprzem.
    Kotlety z jednej strony smarujemy musztardą.
    Paprykę kroimy na 5 mm paski ,układamy dookoła na kotlecie. W środku układamy pokrojoną na piórka cebulę. Na wierzchu układamy pieczarki ,a na nich pokrojony ser. Całość zapiekamy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 29 maja 2015 no, no, fajny i bardzo ciekawy sposób na zwykłego schaboszczaka...w tej wersji już nie tak zwykłego ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń