Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja "odświeżenia starego" schabowego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
Kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem ,oprószamy solą i pieprzem. Jajko wbijamy do miski ,na talerz wysypujemy mąkę. Przygotowane kotlety panierujemy najpierw w mące ,następnie w jajku i ponownie w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki ,smażymy na tłuszczu ze smażenia kotletów ,oprószamy pieprzem. Kotlety z jednej strony smarujemy musztardą. Paprykę kroimy na 5 mm paski ,układamy dookoła na kotlecie. W środku układamy pokrojoną na piórka cebulę. Na wierzchu układamy pieczarki ,a na nich pokrojony ser. Całość zapiekamy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.