Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po beskidzku ,gdyż do panierowania roladek użyłem rozdrobnionych paluszków. Zapiekane w folii aluminiowej są bardzo soczyste i aromatyczne.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Kotlety schabowe cienko rozbijamy ,oprószamy solą oraz pieprzem z obu stron. Boczniaki płuczemy ,kroimy w paski i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Rozbite kotlety posypujemy z jednej strony startym żółtym serem ,wykładamy farsz z boczniaków i zawijamy. Paluszki beskidzkie rozdrabniamy w moździerzu (tak by wyglądały jak bułka tarta). Roladki najpierw obtaczamy w mące ,kolejno w rozbełtanym jajku i rozgniecionych paluszkach. Obsmażamy lekko na rozgrzanym oleju ,osączamy z nadmiaru tłuszczu ,każdy osobno zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy 30 min w 200°C. 5 min przed końcem pieczenia odwijamy z folii.