Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10627
Dodano: 26.03.2018
Odsłon: 415
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
1. Schab pokroić w plastry i rozbić.
2. Mięso solimy zanurzamy w jajku rozmąconym widelcem.
3. Następnie obtaczamy w mące.
4.Ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
5.Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem
7. Na każdy kotlet układamy po plasterku pomidora.
8. Cebulę obieramy i drobno kroimy
9. Cebulą posypujemy pomidory.
10. Na pomidory układamy plasterek sera
11. Zapiekamy w piekarniku chwilę aż ser się stopi.
12. Układamy schabowe na półmisku, każdy posypujemy kiełkami.
13. Kotlety gotowe.
14. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 26 marca 2018Zgłoś do usunięcia
No, no, obiad na jednym takim schaboszczaku, by się na pewno nie skończył ;) Super przepis :D Odpowiedzi: 4 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz