Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowe zapiekane ze szpinakiem

Schabowe zapiekane ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2189 Ocena: 48563

Dodano:

Odsłon: 5010

Tradycyjny schaboszczak zapiekany ze szpinakiem, a na wierzchu przepyszna, ciągnąca się mozzarella.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe (po 200 g)
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 100 g serka naturalnego (typu almette)
  • mąka
  • 1 jako
  • bułka tarta
  • smalec do smażenia
  • 150 g tartej mozzarelli
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy, szpinak mieszamy z serkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Kotlety lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Kotlety obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli następnie w bułce tartej. Kotlety smażymy na smalcu, z obu stron na rumiano.

    Na każdego kotleta układamy szpinak i posypujemy serem. Kotlety zapiekamy w 180°C do momentu rozpuszczenia sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 05 grudnia 2016 Uwielbiam szpinak,przepis bomba,robię w najbliższym czasie...pychaaa....:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 05 grudnia 2016 uwielbiam schaboszczaka w takim zestawie...;-) pyyychaaaa :-) I do tego usmażony na smalcu najlepszy ;-) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marika86 04 grudnia 2016 Takiego schabowego jeszcze nie jadłam.Przepis muszę wypróbować Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń