Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowo-boczkowy zawijaniec.

Schabowo-boczkowy zawijaniec.

Autor:

Przepisów i artykułów: 800 Ocena: 15307

Dodano:

Odsłon: 6741

Pyszny do kanapek jak i do ziemniaków.Bardzo polecam:)

Składniki

  • schab 60-70dkg
  • boczek pieczony 20dkg
  • Papryka czerwona 1/4
  • cebula
  • czosnek 3 ząbki
  • estragon łyżeczka
  • sól,pieprz
  • 4 ziarenka ziela,2 liście laurowe
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab ponacinać w taki sposób by wyszedł płat mięsa.
    Posypać estragonem,pieprzem,solą.
    Dać pokrojoną cebulkę paprykę ,przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Na wierzchu ułożyć plasterki boczku i zwinąć.
    Zawinć w folię aluminiową,wkładając do środka ziele i listki laurowe.
    Zapiekać w 190st około 40 min.Po tym czasie odwinąć folię i dopiec z 10min do zarumienienia wierzchu.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń