Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowy z kością, z majonezowo musztardowej marynaty, ziemniaki i surówka.

Schabowy z kością, z majonezowo musztardowej marynaty, ziemniaki i surówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1528 Ocena: 20748

Dodano:

Odsłon: 9149

Smażony kotlet schabowy marynowany w musztardzie, majonezie i ziołach, panierowany w jajku i bułce tartej podany z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty i papryk.

Składniki

  • schab wieprzowy z kością 2 plastry z kością
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • musztarda 1 łyżeczka
  • majonez 1 łyżeczka
  • Bułka tarta
  • jajko kurze 2 szt.
  • ziemniaki 8-9 szt.
  • sałatka z kapusty i papryk
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry schabu przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, smarujemy musztardą i majonezem, zakrywamy i odstawiamy minimum na 2 godziny do lodówki.

  2. Po tym czasie panierujemy w jajku rozbełtanym i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor, oraz do miękkości mięsa.

  3. W między czasie obieramy, myjemy ziemniaki, gotujemy w osolonej wodzie. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń