Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 221
Dodano: 12.11.2020
Odsłon: 1111
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Plastry schabu rozbij tłuczkiem, posól do smaku, ułóż pokrojone na mniejsze części plastry sera / u mnie królewski / złóż na pół i ponownie rozbij brzegi tak by kotlet się skleił.
Tak przygotowane kotlety posól i popieprz do smaku z obu stron. Panieruj mąka, jajko bułka tarta. Smaż na rumiano z obu stron.
Fasolkę szparagową oraz fasolę edamame ugotuj krótko na parze około 10 minut. Lub krótko blanszuj we wrzątku bez soli. Edamame przestudź i wyłuskaj. Groszek przelej tylko wrzątkiem.
Pokrojoną w pióra cebulę wrzuć na drugą rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym, przesmażaj aż cebula będzie szklista. Dorzuć wyłuskaną fasolę edamame oraz fasolkę szparagową i groszek. Dopraw sosem rybnym i sosem sojowym. Całość dobrze wymieszaj, serwuj w towarzystwie kotleta schabowego, posypane białym sezamem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 13 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
super:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz