Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem schabowy z serem, fasolką, edamame i groszkiem. Schabowy z serem jest w tej wersji pyszny, chrupiący i ten ciągnący się serrrrrrr! Do tego aromatyczna fasolka szparagowa z rozkoszną fasolą edamame i frapująco pękającym na języku groszkiem to już istne dopieszczenie wszystkich kubków smakowych.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 983
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 983
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Składniki
Plastry schabu rozbij tłuczkiem, posól do smaku, ułóż pokrojone na mniejsze części plastry sera / u mnie królewski / złóż na pół i ponownie rozbij brzegi tak by kotlet się skleił.
Tak przygotowane kotlety posól i popieprz do smaku z obu stron. Panieruj mąka, jajko bułka tarta. Smaż na rumiano z obu stron.
Fasolkę szparagową oraz fasolę edamame ugotuj krótko na parze około 10 minut. Lub krótko blanszuj we wrzątku bez soli. Edamame przestudź i wyłuskaj. Groszek przelej tylko wrzątkiem.
Pokrojoną w pióra cebulę wrzuć na drugą rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym, przesmażaj aż cebula będzie szklista. Dorzuć wyłuskaną fasolę edamame oraz fasolkę szparagową i groszek. Dopraw sosem rybnym i sosem sojowym. Całość dobrze wymieszaj, serwuj w towarzystwie kotleta schabowego, posypane białym sezamem.