Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu, smaczne
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2111
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 91
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 170
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2111
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 91
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 170
Składniki
Pomidory przekroić na pół lub na ćwiartki, jak kto woli. Oliwki pokroić na cienkie krążki. Obrać cebule i pokroić na drobne plasterki.
Czosnek obrać i wcisnąć do jogurtu. Domieszać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą i pieprzem.
Rigatoni ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć do miski. Wymieszać makaron z 2 łyżkami oliwy, oliwkami, pomidorami i cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umyć i osuszyć liście sałaty. Rozłożyć na talerzach, przełożyć na nie makaron. Podawać lekko polane jogurtem i posypane pietruszką.